Friday, June 5, 2015

Sayangi Kulit Anda!

Bismillahirrahmanirrahim.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH

Salam sayang semua kakak2 dan adik2 yang saya sayangi dan kasihi macam saudara saya sendiri!

Haaaa...dan kerana ini jugalah saya nak berkongsi dengan semua yang seringkali mengadu pada saya kulit kering la, kulit tak cantik la, etc etc...dan berbalik kepada soalan cepu mas yang pasti akan menjadi tanda soal pada akhir aduan ; Apa skincare yang Rara guna??

Kenapa?
Apakah?
Bagaimana?
Shooting...

Makeup...


...shooting, shooting, shooting...mekap, mekap, mekap TAPI...

masih nampak macam ni lepas tu semua! 




Sebenarnya kebelakangan ni, Rara telah dipilih menjadi duta produk kolagen LENNOX COLLAGEN 5000 ini (INFO LEBIH DI www.lennox.com.my)...dan syukur alhamdullillah, rezeki bukan hanya di bentuk kewangan, tetapi juga Rara diberi supplement kolagen LENNOX secara percuma. 

Alhamdulillah. Thank you boss! 

Memang best kalau orang sarungkan bantal time mengantuk ni. HEHEHE.
Love you boss!

Sebab di kala kulit Rara makin merosot akibat mekap yang tebal untuk masa yang panjang mengejar dan menghabiskan semua photoshoot sebelum tiba Ramadhan dan Aidilfitri, ditambah lagi dengan tak cukup tidur dan tak minum secukup air...dan di kala kulit Rara berada di ambang kehancuran dan ketandusan (drama sikit, hehe!)...Rara diberi peluang mencuba kolagen dalam bentuk serbuk ni.

MashaAllahhhhh...memang awesome sangat.
Nasib baik ada LENNOX COLLAGEN 5000 ni. MY HERO!

Baru try seminggu lebih je, kawan2 Rara terus tanya, 
"Eh, apa you buat kat muka you? Glowing berseri2 nampak! 
Mana kedut bawah mata you tu??! Apa you makan??"

Terus kawan2 Rara nak tanya mana dapat LENNOX COLLAGEN ni. 
(Yang Rara stok personal dari boss semua dah habis kawan2 sapu tanpa rasa kasihan...aduhhh...kena tebalkan muka dan minta dari boss lagi. HUHUHUHU.)

Mula-mula bila Rara cuba....JUJUR...Rara tak rasa kolagen tu penting atau berkesan pun.
Tapi setelah cuba, dan setelah buat research...baru Rara faham kenapa ia penting dan kenapa ia berkesan.
(Dan kenapa kulit Rara dah makin baik!)

Kolagen AMAT PENTING terutamanya bagi wanita.
AMAAAAAAAT PENTING.

Sebab kolagen berfungsi untuk :
1) Mengekalkan keanjalan kulit
2) Mengurangkan kedut kulit muka dengan menegangkan kulit
3) Menjadikan kulit gebu, berseri dan rasa "toing-toinggg" gituuuu
4) Dan yang paling penting, HALAL dan 100% selamat untuk diminum (sebab Rara sendiri dah cuba dan semuanya OK!)



Memang fitrah manusia untuk sukakan kecantikkan, betul tak?

Tak salah nak kekalkan kulit cantik dan awet muda untuk menambat hati sang suami (yang dah kahwin), dan yang belum kahwin tu...persediaan buat bakal suami...KANNN??

Anyway...bahan2 dalam kolagen LENNOX ni adalah "fish collagen peptide" dari Jepun dan dalam bentuk serbuk...sebab serbuk adalah bentuk yang paling senang diserap badan kita. Nak bancuh pun senang sahaja...Rara bancuh dengan jus buah dan blended sayur untuk minum setiap pagi sebelum keluar kerja.

Resipi RARA's Slimfit Quencher: 
epal + timun + lemon + bayam + 2 sudu besar LENNOX COLLAGEN 5000

video




Dan yang Rara paling suka, LENNOX COLLAGEN 5000 ni rendah kalori, jadi tak menggemukkan macam kolagen lain di pasaran. 
(Takde citer horror story lepas minum berat badan naik semua dah...kecuali anda tiba2 jadi kuat makan. HAHAHAH.)

BERITA BAIK :

Bagi yang nak Lennox Collagen 5000 secara PERCUMA...sekaranglah masanya!

BAGAIMANA???

1) Klik LIKE pada page facebook.com/lennoxcollagen

2) Kongsikan GAMBAR resipi jus yang anda minum bersama LENNOX COLLAGEN 5000

3) Jangan lupa tuliskan nama resipi dan bahan2 di dalamnya

4) Isikan maklumat anda untuk mendapatkan LENNOX COLLAGEN 5000 percuma
5) HANTAR!


Penyertaan hanya diterima dari 18 Mei hingga 17 Julai 2015 sahaja! 

Jangan tunggu lama2, laju-laju hantar masuk penyertaan kakak2 dan adik2 sekarang!

Semoga berjaya! =D

P.S: Saksikan update VLOG Rara nanti di Facebook page .facebook.com/FelixiaYeapOfficialPage juga tau!