Friday, June 5, 2015

Sayangi Kulit Anda!

Bismillahirrahmanirrahim.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH

Salam sayang semua kakak2 dan adik2 yang saya sayangi dan kasihi macam saudara saya sendiri!

Haaaa...dan kerana ini jugalah saya nak berkongsi dengan semua yang seringkali mengadu pada saya kulit kering la, kulit tak cantik la, etc etc...dan berbalik kepada soalan cepu mas yang pasti akan menjadi tanda soal pada akhir aduan ; Apa skincare yang Rara guna??

Kenapa?
Apakah?
Bagaimana?
Shooting...

Makeup...


...shooting, shooting, shooting...mekap, mekap, mekap TAPI...

masih nampak macam ni lepas tu semua! 




Sebenarnya kebelakangan ni, Rara telah dipilih menjadi duta produk kolagen LENNOX COLLAGEN 5000 ini (INFO LEBIH DI www.lennox.com.my)...dan syukur alhamdullillah, rezeki bukan hanya di bentuk kewangan, tetapi juga Rara diberi supplement kolagen LENNOX secara percuma. 

Alhamdulillah. Thank you boss! 

Memang best kalau orang sarungkan bantal time mengantuk ni. HEHEHE.
Love you boss!

Sebab di kala kulit Rara makin merosot akibat mekap yang tebal untuk masa yang panjang mengejar dan menghabiskan semua photoshoot sebelum tiba Ramadhan dan Aidilfitri, ditambah lagi dengan tak cukup tidur dan tak minum secukup air...dan di kala kulit Rara berada di ambang kehancuran dan ketandusan (drama sikit, hehe!)...Rara diberi peluang mencuba kolagen dalam bentuk serbuk ni.

MashaAllahhhhh...memang awesome sangat.
Nasib baik ada LENNOX COLLAGEN 5000 ni. MY HERO!

Baru try seminggu lebih je, kawan2 Rara terus tanya, 
"Eh, apa you buat kat muka you? Glowing berseri2 nampak! 
Mana kedut bawah mata you tu??! Apa you makan??"

Terus kawan2 Rara nak tanya mana dapat LENNOX COLLAGEN ni. 
(Yang Rara stok personal dari boss semua dah habis kawan2 sapu tanpa rasa kasihan...aduhhh...kena tebalkan muka dan minta dari boss lagi. HUHUHUHU.)

Mula-mula bila Rara cuba....JUJUR...Rara tak rasa kolagen tu penting atau berkesan pun.
Tapi setelah cuba, dan setelah buat research...baru Rara faham kenapa ia penting dan kenapa ia berkesan.
(Dan kenapa kulit Rara dah makin baik!)

Kolagen AMAT PENTING terutamanya bagi wanita.
AMAAAAAAAT PENTING.

Sebab kolagen berfungsi untuk :
1) Mengekalkan keanjalan kulit
2) Mengurangkan kedut kulit muka dengan menegangkan kulit
3) Menjadikan kulit gebu, berseri dan rasa "toing-toinggg" gituuuu
4) Dan yang paling penting, HALAL dan 100% selamat untuk diminum (sebab Rara sendiri dah cuba dan semuanya OK!)



Memang fitrah manusia untuk sukakan kecantikkan, betul tak?

Tak salah nak kekalkan kulit cantik dan awet muda untuk menambat hati sang suami (yang dah kahwin), dan yang belum kahwin tu...persediaan buat bakal suami...KANNN??

Anyway...bahan2 dalam kolagen LENNOX ni adalah "fish collagen peptide" dari Jepun dan dalam bentuk serbuk...sebab serbuk adalah bentuk yang paling senang diserap badan kita. Nak bancuh pun senang sahaja...Rara bancuh dengan jus buah dan blended sayur untuk minum setiap pagi sebelum keluar kerja.

Resipi RARA's Slimfit Quencher: 
epal + timun + lemon + bayam + 2 sudu besar LENNOX COLLAGEN 5000

video




Dan yang Rara paling suka, LENNOX COLLAGEN 5000 ni rendah kalori, jadi tak menggemukkan macam kolagen lain di pasaran. 
(Takde citer horror story lepas minum berat badan naik semua dah...kecuali anda tiba2 jadi kuat makan. HAHAHAH.)

BERITA BAIK :

Bagi yang nak Lennox Collagen 5000 secara PERCUMA...sekaranglah masanya!

BAGAIMANA???

1) Klik LIKE pada page facebook.com/lennoxcollagen

2) Kongsikan GAMBAR resipi jus yang anda minum bersama LENNOX COLLAGEN 5000

3) Jangan lupa tuliskan nama resipi dan bahan2 di dalamnya

4) Isikan maklumat anda untuk mendapatkan LENNOX COLLAGEN 5000 percuma
5) HANTAR!


Penyertaan hanya diterima dari 18 Mei hingga 17 Julai 2015 sahaja! 

Jangan tunggu lama2, laju-laju hantar masuk penyertaan kakak2 dan adik2 sekarang!

Semoga berjaya! =D

P.S: Saksikan update VLOG Rara nanti di Facebook page .facebook.com/FelixiaYeapOfficialPage juga tau! 


Saturday, March 28, 2015

Muslimah : Sihat dan SEKSI.


Assalammualaikum semua…terutamanya wanita Muslimah yang dimuliakan…

Semoga semua hidup sentiasa dalam keberkatanNya dan sihat2 selalu.

Haaa…cakap pasal bab sihat ni…biasanya saya tulis tentang kecantikkan dan fesyen. Kali ini pula saya nak blog tentang kesihatan wanita.

Health checkup, Blood checkup, etc etc semua clear, semua cantik je?
ALHAMDULILLAH.
Syukur masih dikurniakan kesihatan yang baik serta peluang untuk buka blog ini dan baca.

Tapi…ada juga yang health check up tahunan kita tu terlepas pandang juga.

Benda yang amat penting terutamanya bagi wanita…sebab wanita lah yang pegang "kuasa" untuk mengandung zuriat dan melahirkannya.

Apa tu??

Iaitu kesihatan postur badan kita.

Macam kereta juga…bila dah lama tak servis, alignment lari juga.
Jadi kena servis dari masa ke masa.

Hehehe.

Syukur saya diberi peluang untuk "servis alignment" badan saya oleh Dr Razana sendiri. 
Dan setelah bertahun2 menjadi model catwalk dan selalu berkasut tumit tinggi…apa lagi…confirm alignment postur badan OUT terus la….

Dr Razana beliau recommend saya guna korset dan pakaian dalam DR KATTY ni.
Nampak macam korset biasa dan pakaian dalaman wanita biasa kat supermarket tu je kan?



Tapi berbeza sungguh!

Kualiti lace yang baik untuk kulit kita bernafas, 

sokongan buah dada dan bahagian intim kita yang disempurnakan oleh pakar doktor wanita sendiri, 

design yang direka untuk nampak menggoda untuk suami dan selesa pada masa yang sama, 

dan yang paling penting, nasihat dari pakar Dr Razana sendiri tentang dengan mana satu yang kita sesuai guna.





Bukan sahaja untuk betulkan alignment postur yang boleh mengundang penyakit seperti Skoliosis, Forward headed, Lordosis, Slouched shoulder (bahu jatuh), sakit otot dan sendi, dan banyak lagi….

….DR KATTY juga boleh meningkatkan keyakinan kita sebagai wanita.

"Beauty and Confidence are from Inside Out."

Contohnya seperti seluar dalaman ini.
Nampak biasa tetapi direka untuk menaikkan punggung yang jatuh dan leper.

Antara best seller Dr Katty.



Pilihan pakaian intim wanita DR KATTY yang lain…setiap satu ada fungsi tersendiri.
Ni kena tanya Dr Razana nanti.

Hehehe.



Masa Dr Razana ajar saya macam mana nak berdiri dan duduk dengan betul.

Beliau kata, dengan cara yang betul…boleh nampak at least 1-2 inci lebih tinggi dan badan lebih langsing!

Tak yah nak cuba ubat-ubatan luar sana yang kata boleh tinggi langsing semua…praktiskan postur badan yang betul sahaja dah boleh dapat. 

MashaAllah…

Patutlah semua staf di klinik Dr Razana nampak tinggi langsing je semua...


Err…yang ni saya pun dah lupa saya gelak pasal apa. HA. HA.





Kalau tak nak beli pakaian DR KATTY dulu, boleh cuba try baca buku "Seksikah Aku?" ini yang dijual dengan harga RM40 sahaja.

Tapi sekarang ada promosi yang Dr Razana buat, buku ini diberi percuma kepada sesiapa yang beli pakaian intim wanita DR KATTY dari beliau.

Yayyyy!




Salah satu cara kenal cara berdiri yang salah...


Yang ni buat pembaca yang sedang baca blog Amoi ni…hehehe…confirm salah macam gambar juga kan??

Haaaa….kantoi!

Baiklah…yang saya ingat, saya dah tuliskan.

Kalau nak tahu lebih, atau nak dapatkan konsultasi Dr Razana…saya belanja korang name card beliau di bawah ni.

Hehehe.

Atau pun boleh jenguk jenguk di FB : www.facebook.com/drkattyofficial

Waalaikummusalam semua, dan selamat mencuba!





Monday, January 19, 2015

RARA BEAUTY REVIEW : Mask muka BERKESAN !

Assalammualaikum wbt…

Ramai yang suka PM saya sampaikan ada yang email saya menanyakan saya apa yang saya guna sampai kulit muka nampak flawless dan putih.

Taaaaaaaakkkk…saya tak guna qu puteh pun.

Guna mask muka keluaran Taiwan ni je. Haha.

Sebab saya tahu yang artis2 Taiwan memang suka benda dan kecantikkan natural, kulit mereka amatlah flawless dan putih, dan mereka amat rajin menggunkan mask muka.

Antara yang menjadi kegemaran saya adalah mask muka jenama LUDEYA BIO CELLULOSE MASKS.

Haa…ingat nama ni. "MUST HAVE" facial mask.
Confirm tak menyesal guna.

Memang best letak mask ni kat muka sambil tengok TV dan minum Vico panas…layaaaaaann.

Lepas 15 minit…muka pun macam kulit baby.

LICINNNNNNN.
GEBUUUUUUU.

LEMBUT.



Ada 3 jenis mask muka dari jenama LUDEYA ni;

Pink - Mengecilkan pori dan Melembapkan

Hitam - Membaikpulih kulit dan Melembapkan

Silver - Memutihkan kulit dan Melembapkan

Kalau bagi saya…memang setiap malam nak guna ketiga2 ni…hahah…tapi muka cuma satu…
dan juga tak digalakkan...




Mask ni ada dua lapis, biasanya saya guna lapis yang teksturnya macam "jelly" sikit…sebab yang tu yang mahallll.

LUDEYA ni guna Bio Cellulose ("lapisan jelly")…yang biasanya doktor guna untuk merawat pesakit yang mengalami keadaan melecur dan pesakit kebakaran, jadi ianya amat2 sesuai untuk kulit yang paling sensitif.

Tak payah was-was.


Sebelum letak…walaupun dah cuci muka…masih nampak kusam.

Tapi letak mask muka LUDEYA selama 15 minit je…nampak perubahan besar kan?

Seri muka terus timbul dan kulit memang lembut.

Lagi satu produk dari jenama LUDEYA ni adalah V-LINE CHIN MASK.

Untuk tarik kulit muka bahagian dagu supaya nampak lebih tirus dan kurus, macam bentuk V.

Disebabkan pipi saya ni kadang2 nampak berisi sangat dan macam bulat sikit…saya pun peminat V-LINE mask ni.




Haaa….nampak tak perubahan?

Daripada pipi tembam, terus dagu nampak tirus sikit dan macam bentuk V.

Nak ambik gambar pun tak payah dah susah2 adjust angle semua. Hahaha!

Yang ni kena letak lama sikit….saya letak sampai 30 minit untuk kesan maksima. 

Inilah serba sedikit tips2 kecantikkan dari saya.

InshaaAllah saya akan berkongsi lebih lagi…

Dan kalau sis2 sekalian (brother2 pun boleh ja) nak try dan nak beli, KLIK :

Facebook :  FB : IQUEEN.MY

 ATAU

Website : IQUEEN.MY

ATAU





Wednesday, December 3, 2014

Bajet bawah RM250 nak bergaya BANYAK stail?

Assalammualaikum semua…

Dah berhabuk blog saya ni. HEHE.

Ramai yang membuat permintaan untuk saya buat styling #OOTD lebih, buat makeup tutorial, tulis puisi, etc etc…

Bukan tak nak ye sayang semua…tapi kadang2 benda ni semua perlukan inspirasi. 

InsyaAllah saya tunaikan semua permintaan ye…tapi slow sikit la. HAHA.
Tangan sepasang je sayang...

Sabarrrrrrrrr…itu sebahagian daripada imannnnn.

HOKEYYYYYY.

Sempena mood holiday dah bermula…semua pun dah rasa nak keluar jalan2 dan shopping2 je…dan sempena inspirasi saya berbuak-buak untuk buat style #OOTD pada hari yang tak ada kerja ni…

Jom kita cuba berfesyen-fesyen style Muslimah.

Dan harusnya…TUTUP AURAT.

Menjadi seorang Muslimah tidak bermakna weolls ni tak ada fashion sense ye…

Semalaman stress dengan kerja…balik rumah dok shopping sakan online. HEHE.
Nasib baik murahhhhhhh je.

Semua yang saya beli ni…total tak lepas RM250 pun. Berbaloi2!


Haaa….nampak plastik beg besar tu??
Macam nak masuk stok time darurat.
Hasil "shopping sakan" saya. Hahaha…muka rasa bersalah pun ada. 

Walaupun sikit je. HEH.

Order semalam (tengah malam pula tu)….esok hari sebelum Asar dah sampai depan pintu!
Memang efisien beli dengan NILE.COM.MY ni…tak pernah rasa kecewa.

Kalau NILE.COM.MY ni manusia dan juga seorang lelaki…dah lama saya kahwin. HAHAHAH.
 Sebab confirm takkan break my heart. 

Balik je rumah…apa lagi….tanggal kasut campak beg…dan KOYAKKKKK plastik bag.

Tak sabar nak try dan buat styling sementara inspirasi masih membuak-buak bagai ni…nyek nyek nyek nyek!

First style : SWEET & INNOCENT


Top ni boleh pakai 2 cara…sebab cukup labuh.
Tapi dua-dua cara pun tetap maintain muka innocent. HEHE.


Padahal nampak innocent pun sebab flower crown tu je. HAHAHAHHAHA.

Favorite detail. Petal shaped collar….

Kollar berbentuk bunga. Sweeeeeeeettttt sangattttttt.
Color pastel lilac ni pun sangat lawa!


Top yang ni pula cantik di bahagian lengan.
Macam bubble/bell sleeve tapi design ni guna style pleating.

Jadi tak nampak terlalu biasa yang macam kita selalu nampak kat luar tu.


Color blouse pastel dusty green dipadankan dengan tudung dan skirt peach…saya suka!!!


Second Style : VOGUE & CHIC

PEPLUM PINK AND PURPLE!!!!

*excited terlampau*


Perghhhhhhh…pink yang sungguh berseri!


Pink idamanku.


Manik2 warna silver yang dijahit sangat kemas dan berkualiti…walaupun harga peplum top ni tak mahal langsung.

Yang ni peplum purple plain…tapi cutting memang cunnnnnn.

Susah nak dapat cutting peplum top yang betul2 cantik.
Kain pun best, tak panas langsung dan tak ketat.

Dua-dua top ni ada zip di belakang.

Curlassssssssssss.


Third Style : ELEGANT & MODEST

Pakai dress dan jubah memang paling syok.
Dan paling sesuai bila kita rasa malas nak mix and match baju…ataupun bila kita takut tak tutup aurat dengan sempurna.

Sarung je.
Padan dengan beg dan kasut…TA-DA!

Dah boleh keluar rumah!

Sebab tu saya suka beli banyak2 dress dan jubah…hehe.


Dress warna navy blue yang paling senang nak padan dengan tudung.
Dan tak rasa terlalu gelap.

Sebab tu saya bungkus satu ikat tepi! HEHE.


Beli juga satu dress warna red peach terang untuk hari bila saya rasa ceria dan happy!

Dan yang ni…my favourite!
Warna emerald green dan jenis kembang bawah. 

Uwaaaaaaaaa…..sukaaaaaaa!


Hehe excited nak try baju2 sampai tak iron.
Terus pakai je.


Jahitan yang sangat kemas…


Haaaa….nampak tu?
Suka sampai baling2 skirt dah saya…

HEHE.

Cantiknya kembang jubah ni………….owh owh owhhhhh.

*excited terlebih lagi*


Ok la.

Saya nak bersiap2 nak kuar pakai jubah emerald ni. Ini sahaja buat kali ni…insyaallah post lain akan tiba tak lama lagi.

Yang tertanya2 mana nak beli baju2 awesome ni semua tanpa berlubang poket…saya beli di http://www.nile.com.my

Selamat berfesyen..dan jom kita jalankan dakwah melalui fesyen!
Berfesyen dan menutup aurat!








Friday, November 21, 2014

Our jobs as MUSLIMS.

Assalammualaikum.

I really don't know how many times I need to say this…I would NOT delete my pictures from the past because that is my TRANSITION from a PLAYBOY MODEL to a FULLY COVERED NON MUSLIM to a REVERTED MUSLIM.

It is my past.
Yes, I WAS a PLAYBOY MODEL. And I was a PLAYBOY BUNNY.
NO…I am NOT ashamed of my past. 

It's my PAST. 
It MADE ME WHO I AM today.
(It's not like I still update my posts with my Playboy pictures anymore!)

It was what made me embrace Islam.
If I hadn't seen the dark, I wouldn't search for the light.

If I delete all my past pictures, it's like denying my past, and nobody could see my transition anymore.

That is my dakwah strategy. 
To show people that if someone like me could do a 180 degrees change of life for the better, ditch everything "glamorous" and embrace Islam, why can't everyone else?

Do you see it yet?

Thats why if you're not comfortable with THIS page with traces of my past (yes, it is still with my modelling name from the past FELIXIA), I've created another page for you to follow, which has no trace of my past at all.

Here you go : 

Now, stop whining here and get a life. 
Do something better with your life than to whine here and asking me to delete my past that I'm leaving here for dakwah and awareness purpose.

There's a lot more lost sisters and brothers in need of your guidance to be guided back to Islam, even some of the born Muslims themselves, and a lot more non-believers that are probably like me (last time) who are still somehow hoping that someone would guide them to a better life and not judge them from their past.

YOU are supposed to help them.

If you can't do what I do, or bear the "embarrassment" and "humiliation" as I'm bearing to have my past pictures as a PLAYBOY MODEL, then go do something better.

Like stop judging people or ordering people to delete their pasts!

ME LAST TIME.


ME NOW!!!!